У Кам’янці-Подільському розпочнеться стажування на факультеті муніципального управління.

Участь у навчанні можуть взяти мешканці міста віком 14-35 років. Про це повідомила прес-служба Кам’янець-Подільської міської ради.

Учасники стажування зможуть дізнатися як працює міська рада та навчаться писати власні проєкти та здобувати лідерські якості. Заняття проходитимуть три рази на тиждень.

Тривалість одного заняття — 1,5 години, з 15.00 до 17.00, перша частина якого це — мотиваційні розповіді про роботу в органах місцевого самоврядування від міського голови, заступників, начальників управлінь, директорів департаментів.

Друга частина — розвиток лідерських якостей, написання проектів/стартапів і зустрічі з цікавими людьми міста. Стажування триватиме з 23 березня по 24 квітня.

У Кам’янці-Подільському стартує факультет муніципального управління

Крім того, на учасників чекає «День дублера», який можна буде провести з одним із керівників міської ради та навіть з міським головою. Як повідомила прес-служба міської ради, кількість місць обмежена.

Для отримання сертифікату та рекомендаційного листа про проходження стажування необхідно відвідати 75% занять і захистити власний проєкт. Реєстрація триває до 22 березня.

Додамо, ФМУ — це соціальний, інформаційний, практико-орієнтований проєкт, що реалізується щорічно при виконавчому комітеті Кам’янець-Подільської міської ради та сприяє розвитку громадянського суспільства в місті через проведення просвітницьких, інформаційних заходів для молоді та студентства із залученням керівників органів місцевого самоврядування, громадських активістів, представників бізнесу.

Основні завдання факультету — ознайомлення молоді міста зі структурою та роботою структурних підрозділів міського самоврядування, перспективами розвитку міста; створення умов для обміну досвідом та знайомства із представниками ГО міста та їх проектами; навчання з підготовки проєктів, підготовка та оформлення проектів, спрямованих на розв'язання соціально-значимих проблем міста; активізація та заохочення молоді до самостійної практичної громадської діяльності.

Коментарі

Популярні новини