Значущою подією Різдвяного ярмарку у місті Кам’янець-Подільський буде Міжнародний етнофестиваль. Цьогоріч він отримав назву "Коляда де? До Кам’янця іде!".

Про це інформує Укрінформ.

21 грудня, біля Ратуші кам’янчани будуть колядувати, розважатися, веселитися у стилі “етно” й частувати подільською різдвяною кутею. Зазначається, що Кам’янець-Подільський зустріне свято, як це споконвіку робили наші пращури. На фестиваль прибудуть гості із Німеччини, сусідньої Польщі, України, а також зі Швейцарії.

За словами засновниці фестивалю та майстрині народної вишивки Божени Філатової, родзинкою свята стане український традиційний одяг.

Гості та мешканці міста зможуть почастуватися стравами Поділля та відвідати ремісничий ярмарок. Після чого вони зможуть послухати відомий фольклорний гурт "Рожаниця", а також академічний фольклорно-етнографічного ансамблю "Калина".

[img hint=На Кам'янеччині відбудеться Міжнародний етнофестиваль]id:183[/img]

Діти зможуть порадіти від контактного міні зоопарку, танців та народних ігор. Особливістю етнофестивалю — триметровий дідух. Його гості будуть прикрашати святковими стрічками, смачними пряниками та горіхами. Також ще одним цікавим дійством будуть перегони поросят.

Зазначимо, що у Кам'янці-Подільському подібний ярмарок відбуватиметься перший раз. Свято розтягнеться аж на півтора місяці. На дійстві презентуватимуть місцеву кухню, а також народні забави.

Кам’янчани та гості міста частуватимуть варениками від шеф-кухарів. Вони готуватимутьсяіз передбаченнями. Під час ярмарку відбуватимуться програми анімації, вертеп, ворожіння на Андрія, а також свято родини на Василя та бариста-паті.

Коментарі

Популярні новини