20 грудня міський голова Михайло Сімашкевич зустрівся з директором Кам’янець-Подільського навчально-реабілітаційного центру Хмельницької обласної ради Інною Ганушкевич. А також з мамою вихованця закладу Оксаною Бродюк.

Про це повідомляє прес-служба Кам’янець-Подільської міської ради.

Зазначається, що під час зустрічі обговорювалась можливість довезення дітей з особливими потребами на навчання до цього центру. Там навчаються учні не лише з Кам’янця-Подільського, а й з різних регіонів Хмельниччини. Заклад перебуває на обласному фінансуванні. Однак було вирішено, що кам’янчан возитимуть за кошти міста.

За словами Сімашкевича, відповідна сума буде закладена в міський бюджет 2020, який зараз формується.

У Кам’янці-Подільському безкоштовно довозитимуть на навчання дітей з особливими потребами

Крім того, для вирішення питання, заплановано виділити окремий автобус. Він буде пристосований для людей на інвалідних візках. Він за окремо-розробленим маршрутом возитиме дітей на навчання і забиратиме додому. Сказано, що такий соціальний коридор запрацює вже з 13 січня.

Також мер міста зазначив, що по проспекті Грушевського, в районі Подільського спеціального навчально-реабілітаційного соціально-економічного коледжу облаштовуються безпечні та зручні з’їзди на пішохідних переходах.

Він зазначив, що тут велике скупчення людей з інвалідністю, яким важко долати високі бордюри. Серед них є студенти коледжу, які пересуваються на візках. До кінця 2019 року ще декілька з’їздів заплановано зробити і в Старому місті.

Коментарі

Популярні новини