Ваучер – це документ, який дає право за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України у випадку безробіття пройти перепідготовку, підвищення кваліфікації за робітничими професіями або спеціалізацію, а також підвищення кваліфікації для осіб із вищою освітою.

Таку інформацію надав відділ інформаційної роботи Хмельницького обласного центру зайнятості.

До уваги громадян!

Цією послугою можуть скористатися люди, які мають вищу або професійно-технічну освіту, ті, хто не зареєстрований в службі зайнятості як безробітні протягом останніх 3 років, а також, хто ще не проходив перепідготовку за кошти Фонду.

А саме:

  • - люди, віком старше 45 років, а страховий стаж не менше 15 років, і ті, хто не набули пенсійного віку;
  • - також ті, хто звільнений у зв’язку зі скороченням, або по стану здоров’я з військової служби (в органах внутрішніх справ, податкової міліції, кримінально-виконавчої служби, цивільного захисту), за наявністю вислуги не менше 10 років, і Ви не набули права на пенсію;
  • - якщо є звільнення з військової служби після участі в АТО, ООС, а також маєте інвалідність і ще не набули права на пенсію;
  • - якщо Ви працездатного віку, маєте статус ВПО і не можете знайти гідну для Вас роботу.

Як отримати ваучер на здобуття безкоштовної освіти

Крім того, вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання і не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом (з 01.01.2020 – 21020 грн, з 01.07.2020 - 21970 грн, з 01.12.2020 - 22700 грн).

Кожен охочий може скористатись правом на навчання, підвищити свою конкурентоспроможність на ринку праці, а також зробити крок назустріч впевненості у майбутньому.

Більш детальну інформацію Ви можете отримати можна у відділі організації профнавчання Хмельницького обласного центру зайнятості за адресою: м. Хмельницький, пров. Шевченка, 10, тел.(0382) 65-74-08 або у будь-якому центрі зайнятості чи філії Хмельницького ОЦЗ. Також можна переглянути за посиланням https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery.

Коментарі

Популярні новини