У Кам’янці- Поділському відбулася прем’єра фільму «Вдивляючись у темряву». Це перший документальний фільм в Україні, під час створення якого було застосовано технологію аудіодескрипції (тифлокоментування). Фільм повністю адаптований для незрячих людей.

16 грудня відбувся допрем’єрний показ повнометражного документального фільму режисера Сергія Волкова «Вдивляючись у темряву». Головний герой стрічки — сапер, інструктор, полковник запасу ЗСУ Віталій Галіцин.

26 серпня 2014 року поблизу Новоазовська проти групи інструкторів Галіцена була здійснена диверсія. Чоловік підірвався у замінованому авто, де отримав контузію, втратив друга, а згодом і зір.

Документальна кінострічка розповідає про справжню ситуацію з життя ветерана АТО. Чоловік після повернення з Донеччини, вирішив оформити першу групу інвалідності. Однак, після довгих «оббивань порогів» кабінетів влади, він отримав відмову.

У Кам’янці-Подільському презентували стрічку для незрячих про кам’янчанина, який втратив зір в АТО

Пряма мова: «Спочатку ми планували зробити фільм так, щоб у нього було і «кіно- життя» і в той же час, певна складова в якості «соціального проєкту». Ми планували не тільки створити потужне «кінополотно», але і прецедент, де фільм служить «майданчиком» для дискусії, круглих столів.

«Так, що б можна було обговорювати соціальні проблеми, які існують у нашому суспільстві», — розповів Галіцин.

За словами режисера Сергія Волкова, ідея фільму виникла ще під час Євромайдану, коли з'явилися активісти з ураженнями очей. Офіційна, міжнародна, і національна прем'єри показу стрічки заплановані на 2020 рік.

А в цьому буде влаштовано невеликий промо-тур фільму в різних містах України. Зазначається, що всі міста обрані не випадково й добре продумані. Це центр, схід і захід України — Київ, Харків, Маріуполь, Кам'янець — Подільський і Львів. Зйомки кінострічки тривали п'ять років, знятий за підтримки Держкіно України.

Коментарі

Популярні новини