Однією з найбільш популярних послуг, які надає сервісний центр МВС є заміна та відновленння водійського посвідчення.

Кожного року за наданням цих послуг звертається більше 500 000 українців. Тепер, цей сервіс є доступним у режимі онлайн у електронному кабінеті водія.

Для вашої зручності надано відео-інструкцію, у якій більш детально розповідається як саме можна скористатися даною послугою у декілька кліків:

Відео: Водійське посвідчення онлайн: відновлення та заміна

    Використовуючи онлайн-сервіс кожен громадянин зможе скористатися такими послугами як:

  • отримати втрачене, викрадене чи пошкоджене посвідчення водія;
  • у разі зміни персональних данних обміняти посвідчення водія;
  • заміна посвідчення водія, яке було видано вперше, після закінчення терміну його дії (за умови вчинення особою протягом двох років з дня видачі посвідчення водія не більше 2 адміністративних порушень ПДР).

Даний проєкт, реалізовується у партнерстві Головного сервісного центру МВС і Міністерства цифрової трансформації, а також за підтримки проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» і Фонду Східна Європа.

Водійське посвідчення онлайн: відновлення та заміна

Послідовність надання послуг:

  1. після того, як авторизуєтесь в ЕКВ можна подати заяву у електронній формі;
  2. далі потрібно надати електронні копії документів, які підтверджують зміну персональних даних (за потреби), медичної довідки форми 083/о, а також довідки з поліції (за потреби);
  3. підписується заява кваліфікованим електронним підписом (КЕП) особи.

У разі успішної перевірки щодо поданої заявки та документів, громадянин має отримати відповідне сповіщення. Крім того, відмова у наданні можливе по ряду причин, які передбачені постановою Кабінету Міністрів України від 15.11.2019 № 946, стосовно порядку видачі посвідчення вождія та допуску громадян до керування транспортим засобом.

Саме у територіальному сервісному центрі МВС громадяни зможуть отримати посвідчення водія, яке було зазначене в його електронній заяві. Також, до вашої уваги, послуга є платною.

Коментарі

Популярні новини