6 лютого міська рада міста Хмельницького виділила додаткові кошти, щоб придбати нові земельні ділянки для сміттєзвалища.

А саме для збільшення меж місцевого полігону. Саме тому Хмельницький центр матиме змогу отримати кошти від Європейського банку реконструкції та розвитку, який буде націлений на модернізацію сміттєзвалища. Про це проінформувало видання «Є».

Зазначається, що зміни в бюджеті відбудуться лише в комунальному підприємстві «Спецкомунтранс». На створення оцінки впливу на довкілля для сміттєзвалища скоротили на 530 тисяч гривень. Ці кошти закладені на нові земельні ділянки.

Для сміттєзвалища Хмельниччини буде куплено додаткові земельні ділянки

Хмельницький міський голова Володимир Гончарук повідомив, що для збільшення меж хмельницького сміттєзвалище буде закуплено ще до 50 соток землі. Після чого буде розпочато етап підписання угоду з Європейським банком, який триватиме понад 100 днів.

Таким чином, як зазначається, від ЄБРР є можливість отримати п'ятнадцять мільйонів євро кредиту для створення підприємства, де перероблятиметься сміття. Крім того п’ять мільйонів євро гранту для зміни полігону побутових відходів.

Нагадаємо, у хмельницькому сміттєзвалищі, зокрема, планується покращити та зміцнити його схили, зробити його рекультивацію, створити на його ділянці «зелені зони», а також продовжити його дегазацію.

Коментарі

Популярні новини