5 лютого Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про реалізацію експериментального проєкту щодо проведення капітального ремонту автомобільних доріг загального користування», згідно з яким знімається обов’язкова вимога отримувати дозвіл про початок виконання робіт у Державній архітектурно-будівельній інспекції.

Про це повідомила служба автодоріг Хмельниччини.

Зазначається, що належна якість будівельних робіт має здійснюватись інженером-консультантом, а будівельні роботи на період будівництва та гарантійного строку якості робіт мають бути застраховані.

Тобто тепер замовник може розпочинати роботу одразу після перемоги у тендері й укладення договору. Для тих, хто не захоче брати участь в експерименті, залишається можливість проходити цю процедуру за старими вимогами.

Кабмін прийняв установу щодо проведення капітального ремонту автомобільних доріг

Через погані погодні умови на автошляхах Хмельницької області, від п’ятої години ранку, працює понад 70 одиниць спеціальної техніки Служби автодоріг області. Було використано понад 550 он піщано-соляної суміші. У почерговому режимі залучено понад 25 одиниць спеціальної техніки.

Сказано, що відповідними протиожеледними сумішами обробляється покриття доріг. Загалом, на зимовий період підготували 50 тисяч тонн піщано-соляної суміші та 300 одиниць техніки, яка буде використана, щоб розчистити та обробити дороги. За грудень-січень, вже було витрачено 20 тисяч тонн спеціальної протиожеледної суміші.

Нагадуємо, у Хмельницькій області вирує активний південно-західний циклон. Очікується погіршення погодних умов: зниження температури повітря, опади у вигляді мокрого снігу, місцями шквали до 17-22 метрів за секунду, ожеледиця на дорогах.

Коментарі

Популярні новини