У Кам’янці-Подільському опрацьовується питання щодо передачі на баланс Міністерства оборони України 12 квартир для військовослужбовців у будинках на Нігинському шосе, 61-А та Суворова, 44.

Про це повідомив міський голова Михайло Сімашкевич у Facebook.

«Окрім 66 квартир, які нам вдалося надати кам'янчанам за п'ять останніх років, ще 20 родин отримали службове житло. У тому числі, військові нашого міста. Також за цей період учасникам АТО надано 211 дозволів на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок під будівництво житла, з них 197 передано у власність. І 350 дозволів — під будівництво гаражів, 200 з них також вже у власності», — написав міський голова.

У Кам’янці-Подільському буде передано 12 квартир для військовослужбовців

Нагадаємо, станом на грудень 2019 року у Хмельницькій області учасниками українсько-російської війни було отримано у власність 21 тис. гектарів землі. Також учасникам ООС на сході України було виділено 13 тисяч земельних наділів.

Загалом, до Головного управління Держгеокадастру Хмельниччини із заявами про надання у власність землі звернулися 31 тисяча військовослужбовців. Після розгляду звернень, 20 тисяч бійців отримали дозвіл на розробку документів на передачу землі загальною площею 32 тис. гектарів.

Надання у власність земельних наділів учасникам бойових дій, як відомо, здійснюється у порядку, який визначений статтею 118 Земельного кодексу України. За умови, що такий учасник бойових дій не використав своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який підтверджує його участь в бойових діях на сході України.

Коментарі

Популярні новини