31 січня Координаційна рада обговорила сьогодні питання, що будуть винесені на пленарне засідання міської ради. Вони стосуються отримання земельних ділянок учасниками АТО, ООС. Розглянуто дев’ять проєктів.

Про це повідомила прес-служба Кам’янець-Подільської міської ради. З 2015 квартири отримали вісім сімей загиблих учасників українсько-російської війни, дев’ять учасників АТО, один учасник Великої Вітчизняної війни та чотири афганці.

Станом на грудень, на Хмельниччині учасники АТО/ООС на сході було отримали у власність 20,56 тис. гектарів землі. Також захисникам Вітчизни було передано 13 тисяч земельних наділів.

Координаційнаа рада Кам’янця-Подільського розглянула питання отримання землі учасникам ООС

Як проінформували у Головному управлінні Держгеокадастру в Хмельницькій області, для ведення селянського господарства учасникам російсько-української війни надано 11 тисяч ділянок площею 20 тис. га, а для розвитку індивідуального садівництва — дві тисячі наділів площею 248 гектара.

Найбільше земельних ділянок військові отримали у Старокостянтинівському, Хмельницькому і Кам’янець-Подільському районах області. У регіоні також підписано Меморандум між обласним управлінням Держгеокадастру та радою ветеранів України.

Нагадаємо, надання у власність земельних наділів учасникам бойових дій здійснюється у порядку, який визначений статтею 118 Земельного кодексу України. За умови, що такий учасник бойових дій не використав своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який підтверджує його участь в бойових діях.

Коментарі

Популярні новини