До 7 лютого у школах міста оголошено додаткові «вихідні». Таке рішення було прийнято 31 січня під час засідання надзвичайної протиепідемічної комісії.

Про це повідомила прес-служба Кам’янець-Подільської міської ради.

Зазначається, що з 27 по 29 січня статистика захворювань серед дітей така сама, як і минулого тижня. Близько 1300 осіб хворі на ГРВІ, 23 — на грип, є госпіталізовані. За словами лікарів, в педіатрії зафіксували 30 випадків пневмонії. В амбулаторії сімейної медицини звернулося понад 1,5 тис. жителів міста, 61 — з ускладненням також у вигляді пневмонії, четверо знаходиться в реанімації.

У дитячих садочках ситуацію спостерігають щодня. Зараз показник відсутності вихованців становить 13%. За словами начальника управління освіти й науки Сергія Мельника, він найменший за останні 5 років станом на цей період.

У школах Кам’янця-Подільського продовжено карантин

Тож наразі дошкільні навчальні заклади працюють у звичному режимі. Медики стверджують, що пік епідемії припадає на цей тиждень, проте з кожним днем знижується. Але потреба продовжити карантин є. Також наголошують: не варто переносити хворобу на ногах, оскільки це лише провокує важкі ускладнення.

За даними «Хмельницького обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України», протягом минулого тижня на грип та гострі респіраторно-вірусні інфекції в Хмельницькій області захворіли 8 тисяч 461 людина.

З 23 по 29 січня поточного року в лікувально-профілактичні заклади з ознаками або підозрою на інфекційні захворювання звернулось 396 мешканців області, що на 20 % більше ніж на попередньому тижні. Інтенсивний показник по області становить 30,9 на 100 тисяч населення (на попередньому тижні – 25,7). Рівень інфекційної захворюваності серед дитячого населення підвищився на 21,2%, серед дорослого – на 20,6%.

Коментарі

Популярні новини