Першого лютого, на Хмельницькому шосе, 34 о 9.30 відбудеться презентація першої в Кам’янці-Подільсокому екологічної служби електротаксі. ЇЇ буде обслуговувати 16 машин.

Про це повідомила прес-служба Кам’янець-Подільської міської ради.

Зараз всі автомобілі — марки «Nissan LEAF». Але надалі автори проєкту хочуть запровадити VIP-клас, придбавши автомобіль компанії «Tesla». Проєкт реалізовується спільно з компанією «Смарт-паркінг», яка займається розвитком електротранспорту в Кам'янці. У міській раді Кам’янця-Подільського повідомили, що в місті вже встановлено станцію швидкісного зарядного. Воно живить електромобіль до 40 хв.

У Кам’янці-Подільському курсуватиме електротаксі

Нагадаємо, що у 2014 році вперше в Україні на міських маршрутах Львова було реалізовано успішний експеримент з запровадженням екологічно чистого таксі. Це було перше українське місто, у якому пасажирів почали перевозити машини, які працюють з використанням електричних двигунів. Така ідея виникла в рамках впровадження всеукраїнського прєекту SHOOTER, який займається популяризацією електромобілів. Ці авто заряджаються як від спеціальної зарядної станції на автозаправці — протягом години, так і від звичайної побутової розетки — протягом семи-восьми годин. Стовідсотковий заряд батареї хватає до 200 км.

Вартість проїзду на екологічно чистому таксі обходиться так само, як і на інших транспортних засобах, що їздять на традиційному паливі. Однак електромобілі не шкодять навколишньому середовищу. А також таксі з електричним двигуном безшумне та дуже м'яке на ходу.

Коментарі

Популярні новини