За минулий тиждень до лікарів звернулося 1220 хворих кам’янчан.

Про це повідомляє прес-служба Кам’янець-подільської міської ради з посиланням на міське управління охорони здоров’я.

Зазначається, що до міської лікарні, станом на 27 січня, госпіталізовано 61 людину. У багатьох випадках хвороба дала ускладнення. Велика кількість дітей захворіли на ангіну.

За словами начальника управління освіти та науки Сергія Мельника, станом на 20 січня у зв'язку із захворюваністю на гострі респіраторні вірусні інфекції у школах міста були відсутні близько 900 дітей із десяти тисяч. Це — 8,4%, що на 1,5% більше у порівнянні з п'ятницею.

Кількість хворих кам’янчан на ГРВІ та грип збільшується

Відмічається збільшення кількості хворих і на Хмельниччині. У ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ» повідомили, що минулого тижня в області занедужало понад п’ять тисяч жителів області. Однак зауважують, що ріст захворюваності є, але до епідпорогу нам не вистачає 29 відсотків.

Як повідомляє онлайн-видання «Є», до інфекційної лікарні міста Хмельницького щодня поступають кілька десятків хворих. Сказано, що на 150 ліжкомісць у медичному закладі Хмельницького перебуває 147 хворих.

За словами заступника головного лікаря Хмельницької інфекційної лікарні Нінель Марцонь кожен другий пацієнт має пневмонію. Штам грипу А (Н1N1), як зазначається, може починатися з пневмонії. Вона виникає наприкінці першої-другої доби. Серцева недостатність також нерідко розвивається внаслідок ускладнень.

Нагадаємо, 22 січня у школах Кам'янця-Подільського було оголошено карантин до третього лютого через стрімке зростання захворювань на грип і ГРВІ.

Коментарі

Популярні новини