26 січня у Центральній бібліотеці Кам’янця-Подільського пройшов урок е-урядування «Пошук, доступ, консультування».

Провідний бібліотекар Дошко Тетяна зазначає, що повністю онлайн-навчання розпочнеться з лютого, онлайн-уроки працюють наразі у тестовому режимі. 21 січня 2020 року Міністерство трансформації України запустило онлайн-платформу з навчання українців цифрових навичок. Метою проєкту є навчання 6 мільйонів людей медіаграмотності за три роки.

З цієї нагоди у Центральній бібліотеці Кам’янця-Подільського пройшов урок «Пошук, доступ, консультування». Учасники заходу дізналися про національну онлайн-платформу з цифрової грамотності та доступні наразі три освітні серіали: базовий серіал із цифрової грамотності, серіал для батьків «Онлайн-безпек дітей» та серіал із цифрової грамотності для вчителів.

Відомо, що на сайті з’явиться ще п’ять категорій курсів. Новий серіал буде з’являтися кожного місяця, де відомі телевізійні зірки та актори допоможуть українцям розібратися з користуванням смартфонів та соцмереж.

У серіалі «Онлайн-безпека дітей» розповідатиметься, як вберегти дітей від булінгу. Після завершення навчання, українці зможуть пройти тести та отримати електронний сертифікат. До кінця 2020 року на платформі буде 12 освітніх серіалів.

Крім того, у бібліотеці кожен охочий може навчитися користуватися електронними послугами в Інформаційному пункті електронних послуг. А саме — розрахуватися за послугами ЖКГ, знайти роботу, придбати квитки на транспорт, перевірити кадастровий номер земельної ділянки, взяти участь в електронних торгах, записати дитину у садочок.

Коментарі

Популярні новини