Кам’янець-Подільський – Молодіжна столиця України 2019. Під таким гаслом проходили усі молодіжні заходи в місті 2019 року. 24 січня 2020 року цей статус отримав Тернопіль.

Центральною подією 2019 року у Кам’янці-Подільському став Всеукраїнський форум «Молодіжні сходини в Кам’янець-Подільській фортеці», який зібрав понад 1000 молодих людей з усіх куточків України.

Найбільш знаковими для молоді стали такі заходи: обговорення Стратегії державної політики у молодіжній сфері на 2020 – 2030 роки;запуск локального молодіжного комітету U-Report «U-Local»; зустріч із переможцями Всеукраїнського конкурсу кращих практик молодіжної роботи; навчальні поїздки для молоді з обміну досвідом сталої участі в різних регіонах України; Кам’янець-Подільський форум молодіжних проєктів «Ініціатива’19»; Кам'янець-Подільський міжнародний кінофестиваль «БРУКІВКА»; профорієнтаційна гра – КВЕСТ для учнівської молоді «Мозаїка професій»; Всеукраїнський молодіжний форум «Час розумних», присвячений Дню молоді; круглий стіл «Урбанізм, формування міського простору і сталий розвиток міста».

Особлива увага була приділена створенню умов для оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. З міського бюджету на організацію оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій в 2019 році було виділено 600,0 тис. грн.

За кошти міського та обласного бюджетів діти пільгових категорій оздоровлювались в Позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Салют» на узбережжі моря, у ДЗОТВ Еко Ленд» ТОВ «Лісова пісня», в ДЗОТ «Аіст» ТОВ Пансіонат з лікуванням «АІФА» на узбережжі моря.

В пришкільному таборі мовного спрямування з денним перебуванням відпочивало 60 дітей. За кошти держаного бюджету в ДП УДЦ «Молода гвардія» та ДП МДЦ «Артек» отримали можливість оздоровитися 19 дітей.

У 2019 році в місті проведено понад 1300 культурно-мистецьких масових заходів, серед яких фестивалі, конкурси, концерти, урочистості з нагоди професійних свят, вечори спілкування тощо.

На Програму підготовки і проведення культурно-мистецьких масових заходів в м. Кам'янці-Подільському на 2019 рік виділено кошти з міського бюджету в сумі 1130,0 тис. грн.

Коментарі

Популярні новини