19 січня громада Кам’янця-Подільського вшанувала пам’яті захисників Донецького аеропорту.

Дітям-сиротам героїв було вручено оберіг «Батьківське серце» від ГО «Спілка Ветеранів та інвалідів АТО «Дух воїна України»» разом з ГС ВВЦО «Бойове Братерство України». Крім того, дружинам героїв «Кіборгів» буде вручення пам'ятних кулонів «Тризуб Пам'яті».

«Ніколи не забуду, коли в березні 2015 року перший раз до нас в Кам'янець-Подільський приїхав капелан Микола Мединський на прощання з Миколою Флерко. У будинку офіцерів він сказав, що «Микола загинув за те, щоб кожен із вас тут присутніх місцевих жителів, чи тих навіть, котрі байдужі, не перехрестившись пройшли мимо, могли спокійно, без страху прокидатись зранку, йти на роботу, повертатись додому у свою сім’ю», — написав на сторінці Facebook військовослужбовець Сергій Мальований.

20 січня 2015 року загинув при захисті Донецького аеропорту кам’янчанин та майор Валерій Лізвінський. Відомо, що військовослужбовець 28 листопада 2014 року перебував у місті Костянтинівка Донецької області. Останній раз виходив на зв’язок 19 січня. Кам’янчанин Руслан Коношенко загинув 21 січня 2015 року у віці 25 років. Військовослужбовець 95-ї бригади Віталій Ремішевський зник безвісти 20 січня 2015. Відомо, що противник вибудував три лінії оборони за короткий час, під час якої загинув й командир роти.

У спільній молитві із фронтовим капеланом Миколою Мединським кам'янчани молилися за мир і за Героїв. Також, у заході взяли участь зразковий вокальний ансамбль «Усмішка» міської дитячої школи мистецтв з піснею «Тату не йди».

Нагадаємо, вересень 2014 року став одним із найзапекліших місяців у війні на Сході України. Бої тривали протягом 242 днів. Відомо, що пару днів поспіль у січні 2015 року відбувався невпинний танковий обстріл російських гібридних сил. І вже 13 січня упала вежа ДАПу. «Кіборги» стали незламним символом України. З офіційних даних відомо, що захищаючи Донецький аеропорт, загинули понад 200 військових.

Коментарі

Популярні новини