14 січня у підлітковому клубі «Сатурн» відбулася виставка дитячих робіт до всесвітнього дня «Дякую».

За словами педагога-організаторки Сніжани Олександрівни, діти у своїх малюнках зазвичай дякують батькам, друзям, і, навіть, тому, що вони є.

Перші згадки подяки датуються 1586 роком у французькому словнику-розмовнику.

Де замість звичного «дякую» згадується словосполучення «дай Богъ».

Згідно з етимологією це слово означає удачу, знак, сутність чоловіка та жінки, зв’язок неба та землі. Заснування Міжнародного дня «дякую» відбулося за ініціативи ООН та ЮНЕСКО.

В Україні це свято відзначають із 2008 року.На меті — нагадувати людям про важливість хороших манер. Цей день у багатьох країнах святкують, організовуючи розваги, зокрема, ярмарки, конкурси, акції та безліч інших розважальних заходів.

Крім того, в освітніх закладах розповідають про необхідність дякувати рідним, зазначають про цінність культури, манер, етики. Також у цей день часто дарують листівки та проводять благодійні акції, кошти з яких переправляють нужденним.

Додамо, що Кам’янець-Подільський одне із небагатьох міст України, якому вдалося зберегти мережу позашкільних закладів освіти, які організовують змістовне дозвілля і розвиток дітей в мікрорайонах міста у позаурочний час.

Основною метою роботи ОПК у за місцем проживання у Кам'янці-Подільському є залучення якомога більше підлітків та дітей до занять у спортивних секціях та гуртках. Їхня діяльність спрямована на всебічний розвиток особистості дітей та підлітків. А також виявлення їх здібностей та прищеплення до творчої діяльності.

Коментарі

Популярні новини